GENOEG!


0
(0)

Het is bewezen:

Competitie doet de groei stagneren, leidt naar onenigheid en instorting.
Samenwerken verveelvoudigd de mogelijkheden, opbrengst en groei tot in het oneindige!
Waarom is dat zo moeilijk te zien door die mensen die verenigingen, scholen, politieke partijen en ondernemingen leiden? En nee deze vraag behoeft niet beantwoord te worden. Het is een retorische vraag!
Dit is geen verzoek naar eenheid maar naar samenwerking. In een samenwerking kan ieder zijn individualiteit behouden. Meer nog, net vanwege die individualiteit voeg je waarde toe aan de samenwerking.

Wij hebben geen nood aan uniformiteit maar aan diversiteit. Maar laat het een diversiteit zijn die niet in strijd gaat met elkaar, maar samenwerkt met elkaar.

Ik heb genoeg van mensen die regeltjes goedkeuren waardoor bepaalde mensen en doelgroepen begrenst en uitgeroeid geraken. En ik heb genoeg van mensen die zulke regeltjes en regeltjesmakers blindelings volgen en met oogkleppen gericht op hun eigenbehoud verder leven. Ik heb nood aan mensen die zeggen ‘GENOEG‘. Ik heb nood aan mensen die niet alleen ‘genoeg’ zeggen. Maar in hun actie ook duidelijk laten blijken dat het GENOEG is.genoeg

Ik ga iedere verkiezing tegemoet met het woord “GENOEG“. Overal waar mijn stem gevraagd wordt kies ik voor GENOEG! GENOEG is mijn woord omdat het GENOEG is. Ik geef geen macht, geen stem en absoluut geen vertrouwen meer aan mensen, partijen, organisaties en verenigingen die competitie boven samenwerking plaatsten. Zij krijgen van mij maar één ding te horen… GENOEG!

En jij? Is het voor jou genoeg? Wat ga jij doen om duidelijk te maken aan diegenen die leiden dat het genoeg is? Waar ga jij voor, competitie of samenwerking?

© Dennis Deridder

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.


Over Dennis

Transformatiecoach, -leraar, mentor en gastspreker met meer dan 20 jaar ervaring in binnen- en buitenland. "Kracht zit niet in het uiterlijk vertoon, maar in de wijze waarop we met de omstandigheden omgaan."

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.